Asociatia BILDEN

Cu totii observam, fara a fi inclinati spre un studiu in detaliu, cum ca vremurile prin care trecem sunt pline de incercari, in toate planurile vietii.
Viata este, pentru toti, o suita de urcusuri si coborasuri, pe care ne straduim sa le parcurgem, asa cum si atat cat ne este dat sa o facem. Unii mai bine, altii mai putin bine. La cea de a doua categorie facem referire.
Putem incerca sa cream un arc imaginar in timp- caci, nu este asa: „Nihil novi sub sole!”, „Nimic nu este nou sub soare!- si sa pornim de la o premisa filosofica:
Socrate, primul filosof ce face explicite preocuparile pentru natura umana- „Nosce te ipsum!”, „Cunoaste-te, pe tine insuti!”, afirma ca sufletul este fundamentul fiintei umane.
Aristotel este cel care, pornind de la conceptia sa teologica conform careia natura nu creaza nimic fara un scop, arata ca scopul omului este acela de a trai laolalta cu semenii sai, in vederea unei vieti mai bune.
Sau, putem porni o premisa juridica:
Legat de Drepturile omului, stim ca ele sunt drepturi innascute, aceleasi pentru toti oamenii lumii. Ei dobandesc dreptul de a se bucura de ele, prin calitatea lor de fiinta umana.
Indiferent de categoria din care ele fac parte (drepturi ale persoanei, civile, socio-economice, etc), ele fac referire si la dreptul la asistenta umanitara si la solidaritate.
Oricare ar fi maniera de abordare a demersului nostru, putem sintetiza astfel: Impreuna, putem oferi o lume mai buna, mai incarcata de lumina!

Astfel, „Asociatia Bilden” a luat nastere din dorinta de a ajuta organizat si sistematic pe cei defavorizati, incat vietile lor sa fie schimbate, reconstruite.
Asociatia Bilden, gandita si creata de un grup de oameni cu suflete minunate, vine catre dumneavoastra, acum in prag de Sarbatori si va propune sa ii fiti alaturi in gand si fapta!
Animati de Spiritul Craciunului, dorim sa oferim bucurie bunicilor si parintilor ce astazi se afla in institutii de ocrotire, din varii motive! Celor care sunt privati de bucuria de a petrece Sarbatoarea Nasterii Domnului, in familie, asa cum marea noastra majoritate, constienta sau nu de aceasta sansa pe care viata ne-o ofera, beneficiaza!

bilden